CV

CV چیست؟

CV یا همان Curriculum Vitae به معنی رزومه شغلی یک شخص و توانایی هایی او برای اخذ یک پوزیشن خاص تحصیلی یا شغلی می باشد که شامل خلاصه ای از پس زمینه تحصیلی و شغلی او می باشد CV تقریبا همان رزومه است با این تفاوت که برای پوزیشن های خاصی به کار می رود.

چرا CV مهم است؟

CV یکی از مهم ترین بخش هایی است که افرادی که می خواهند شما را برای پوزیشن خاص تحصیلی یا شغلی انتخاب کنند به آن تمرکز می کنند و تقریبا مهم ترین فاکتوری است که برای انتخاب شما به آن توجه می کنند. یک سی وی خوب تا حد زیادی شانس شما را برای انتخاب شدن بالا می برد و علاوه بر آنکه مهارت ها، تحصیلات، توانایی ها و پیشینه شغلی شما را نشان می دهد نشان دهنده توانایی شما در انجام یک کار حرفه ای، نوشتن متن انگلیسی، ساختار بندی و در کل نشان دهنده شخصیت شما خواهد بود لذا یکی از مهمترین مدارکی است که شما در اخذ پوزیشن ارائه خواهید داد.

یک CV باید شامل قسمت های زیر باشد :

1. اطلاعات شخصی

در این بخش بایستی اطلاعات اولیه خود یعنی نام و نام خانوادگی، شماره تماس، تاریخ تولد، ایمیل و آدرس خود را ذکر کنید همچنین می توانید یک عکس پروفایلی و وضعیت تاهل خود را نیز ذکر کنید.

2. بخش تحصیلات

دراین بخش شما باید همه مدارک و تحصیلاتی را که گذرانده اید با ذکر نام مقطع، تاریخ شروع و پایان، نام دانشگاه و رشته تحصیلی و گرایش آن را بنویسید.

3. بخش سوابق کاری

در این بخش باید سوابق کاری خود را با ذکر تاریخ شروع و پایان کار و نام کارفرما و از همه مهمتر پوزیشن یعنی وظیفه شما در آن شغل را ذکر کنید. این بخش بخش مهم و قابل توجه ای برای CV های تحصیلی محسوب می شود چون داشتن سابقه کار یک فاکتور بسیار مثبت برای دانشجو محسوب می شود و مسلما برای CV های شغلی ضروری است.

4. بخش مهارت های زبان

یکی از بخش های مورد توجه مهارت های زبان شماست. در این بخش حتما مدرک زبان خود مثل IELTS یا TOEFL را با ذکر امتیازات آن و سایر زبانها با ذکر مدرک یا سطح آشنایی خود ذکر کنید.

5. بخش تجربیات تحقیقاتی

در این بخش خلاصه مقالات و تحقیقاتی که کار کرده و نوشته اید بایستی با ذکر عنوان و خلاصه و تاریخ ذکر کنید.

6. بخش انتشارات و ارائه ها

در این بخش مقالاتی که در کنفرانس های مختلف ارائه کرده اید یا کتاب هایی را که منتشر نموده اید را با ذکر عنوان، تاریخ انتشار، کد کتاب و سایر اطلاعات مربوط به آن را به طور خلاصه بنویسید.

7. بخش مهارت های نرم افزاری

در این بخش مهارت های کامپیوتری که با آن آشنا هستید را نام برده و اگر نرم افزارهایی مرتبط با رشته تحصیلیتان وجود دارد که با آن آشنا هستید به طور خاص ذکر کنید حتما سطح آشنایی خودتان را با نرم افزار ذکر کنید.

8. بخش مسابقات و جوایز

در این بخش باید افتخارات و یا جوایزی را که در مسابقات مختلف در طول دوران تحصیل یا کار خود کسب کرده اید ذکر کنید با ذکر نوع رقابت تاریخ رقابت یا مسابقه، اگر مسابقه به صورت ارایه مطلب مقاله یا دستاورد است نام و مشخصات محصول ارائه داده شما، نوع جایزه یا رتبه کسب شده توسط شما و در نهایت کشور برگزار کننده رقابت را حتما بنویسید.

9. بخش افتخارات

در این بخش باید افتخاراتی را که در دوران تحصیل بدان نائل شده اید را به صورت تیتر وار و مختصر و موجز ذکر کنید. مثلا اگر جز دانش آموزان برتر در مقطع لیسانس یا فوق لیسانس بوده اید یا اگر تاییدیه استاد خاصی را در رزومه خود دارید یا اگر با استاد معروفی پروژه ای کار کرده اید یا ...

10. بخش فعالیت های اجتماعی یا فعالیت های آزاد

در این بخش فعالیت هایی کلی یا سرگرمی های عمومی خود و یا توانایی ها و مهارت های کلی خود را در صورتی که فکر می کنید مناسب رزومه شما و یا مرتبط به آن بنویسید. از ذکر مطالب خیلی جزیی یا خیلی غیرمرتبط اجتناب کنید.


لازم نیست که CV محدود به یک صفحه شود. معمولا دو صفحه برای CVمناسب است و بیشتر از آن نیز حوصله خواننده را برای مطالعه کل آن به سر خواهد برد. بهتر است کلیه اطلاعات طوری خلاصه شود که در دو صفحه گنجانده شود.

دقت کنید مواردی مثل مقاطع تحصیلی یا مقالات را به صورت تیتر وار ذکر کنید و برای هر آیتم یک سطر درنظر بگیرید. در مورد سابقه تحصیلی تا دو مدرک قبل پوزیشنی که برای آن اقدام کرده اید ذکر کنید. مثلا اگر برای مقطع دکترا CV نوشته اید باید مشخصات فوق لیسانس و سپس لیسانس خود را بیاورید. برای CV های شغلی نیز همین قانون را رعایت کنید.

بهتر است که چهار بخش اول به همان ترتیبی که آورده شده نوشته شود و ترتیب بقیه موارد بسته به وجود یا عدم وجود و میزان برجستگی آن مهارت ذکر شود.

از ذکر مطالب به صورتی طولانی یا قصه وار یا هر چیزی که از حوصله خواننده خارج باشد پرهیز کنید. همچنین از نوشتن مطالب غیر مرتبط با پوزیشنی که می خواهید اخذ کنید مثل سابقه کار غیر مرتبط پرهیز کنید.

Aryan Immigration Institute آریان می تواند در نوشتن یک CV حرفه ای و چیزی که شانس شما را افزایش دهد به شما کمک کند.